Au descoperit că, comparativ cu bărbații care au petrecut mai puțin de 11 minute într-o saună, cei care au petrecut 11-19 minute într-o saună au fost cu 7% mai puține șanse de a suferi moarte subită cardiacă, în timp ce bărbații care au petrecut mai mult de 19 minute într-o saună au fost cu un risc cu 52% mai mic.

  • by

Au descoperit că, comparativ cu bărbații care au petrecut mai puțin de 11 minute într-o saună, cei care au petrecut 11-19 minute într-o saună au fost cu 7% mai puține șanse de a suferi moarte subită cardiacă, în timp ce bărbații care au petrecut mai mult de 19 minute într-o saună au fost cu un risc cu 52% mai mic.

Dr. Laukkanen și colegii săi observă, totuși, că puține studii au investigat asocierea dintre utilizarea pe termen lung a saunei – inclusiv durata și frecvența utilizării – și riscul de moarte subită cardiacă, boală coronariană fatală (CHD), boală cardiovasculară fatală (BCV) și mortalitatea din toate cauzele. Având în vedere acest lucru, cercetătorii au evaluat astfel de asociații în rândul a 2.315 bărbați în vârstă de 42-60 de ani din estul Finlandei care au făcut parte din studiul finlandez asupra factorului de risc al bolii cardiace ischemice Kuopio. La începutul studiului, toți bărbații au completat un chestionar care a dezvăluit de câte ori au folosit o saună în fiecare săptămână, cât a durat fiecare ședință și temperatura medie la care s-au scăldat. Pe o perioadă medie de urmărire de aproape 21 de ani, s-au înregistrat 190 de decese subite cardiace, 281 de cazuri de boală coronariană fatală, 407 de cazuri de BCV letală și 929 de decese din toate cauzele. Echipa a constatat că bărbații care s-au angajat în 2-3 sesiuni de scăldat în saună în fiecare săptămână au fost cu 22% mai puține șanse de a suferi moarte subită cardiacă, 23% mai puțin susceptibili de a suferi CHD letală și au avut un risc cu 27% mai mic de deces prin BCV și un risc cu 24% mai mic de mortalitate din toate cauzele, comparativ cu bărbații care au folosit o saună o dată pe săptămână. Bărbații care au avut 4-7 sesiuni de saună au beneficiat și mai mult; aveau un risc cu 63% mai mic de deces subit cardiac, cu 48% risc mai mic de deces prin CHD, cu 50% risc mai mic de deces prin BCV și erau cu 40% mai puține șanse de a muri din toate cauzele, comparativ cu cei care au avut o sesiune de saună pe săptămână. În plus, cercetătorii au descoperit că durata sesiunilor de saună pare să influențeze rezultatele. Au descoperit că, comparativ cu bărbații care au petrecut mai puțin de 11 minute într-o saună, cei care au petrecut 11-19 minute într-o saună au fost cu 7% mai puține șanse de a suferi moarte subită cardiacă, în timp ce bărbații care au petrecut mai mult de 19 minute într-o saună au fost cu un risc cu 52% mai mic. Durata mai lungă a saunei a fost, de asemenea, asociată cu un risc mai scăzut de boală coronariană fatală și BCV letală, deși nu pare să afecteze riscul mortalității pentru toate cauzele. Cercetătorii spun că descoperirile lor au rămas chiar și după ce au luat în considerare starea de fumat a bărbaților, tensiunea arterială, nivelul colesterolului, nivelul trigliceridelor și alți factori care ar fi putut influența rezultatele.potencialex site oficial Comentând concluziile lor, autorii spun: „Acest studiu oferă dovezi prospective că scăldatul în saună este un factor de protecție împotriva riscului de moarte subită cardiacă, CHD fatală, BCV fatală și evenimente de mortalitate de toate cauzele la populația masculină generală.

Rezultatele noastre sugerează că scăldatul în saună este un obicei de sănătate recomandabil, deși sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma rezultatele noastre în diferite medii ale populației. ” Cercetătorii adaugă că, din moment ce studiul lor a fost realizat la bărbați, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a vedea dacă se pot găsi rezultate similare la femei. În plus, ei spun că studiile viitoare ar trebui să analizeze dacă rezultatele pot fi reproduse la populațiile care nu sunt obișnuite cu utilizarea saunei. Deși echipa nu a investigat de ce utilizarea frecventă a saunei a apărut pentru a proteja împotriva mortalității cardiovasculare și a tuturor cauzelor, ei subliniază cercetările anterioare care sugerează că scăldatul în saună poate crește ritmul cardiac într-un mod similar exercițiilor cu intensitate mică și moderată, ceea ce este a avea beneficii cardiace. “, Medical News Today a raportat recent un studiu publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, susținând că fiecare minut de activitate poate spori sănătatea inimii adulților în vârstă cu mobilitate limitată. Un atac de cord văduv are loc atunci când un cheag de sânge sau depunerea colesterolului se blochează artera descendentă anterioară stângă. Aflați mai multe aici. „Codul albastru avertizează personalul spitalului în caz de urgență a unui pacient, cum ar fi stop cardiac sau o problemă de respirație. Aflați mai multe despre codul albastru și alte spitale … Leșinul este o pierdere bruscă și temporară a cunoștinței. Rezultă din lipsa de oxigen care ajunge la creier. În funcție de cauza care stă la baza acesteia, poate … Unele atacuri de cord sunt mai severe decât altele. În acest articol, aflați despre semnele și simptomele fiecărui tip. De asemenea, explorăm cauzele lor și cine … “” Există peste 80.000 de produse chimice industriale utilizate pe scară largă în SUA.

Aproximativ 3.000 dintre aceste substanțe chimice se află în produse cu care intrăm în contact în fiecare zi, inclusiv îmbrăcăminte, covoare, jucării, produse de curățat și produse cosmetice. Dar este sigur să fii expus atât de des la aceste substanțe chimice? Studiile anterioare au asociat expunerea chimică cu impacturi negative asupra sănătății. În 2012, Medical News Today a raportat un studiu care sugerează că expunerea de rutină la substanțe chimice toxice poate crește riscul de cancer de sân, deși această legătură nu a fost niciodată confirmată. Cu toate acestea, există o problemă de sănătate ca urmare a expunerii chimice care este acum larg acceptată în lumea medicală – efectul acesteia asupra dezvoltării creierului copilului. În 1993, un raport al Consiliului Național de Cercetare intitulat Pesticide în dietele sugarilor și copiilor a sugerat mai întâi că copiii, în special fătul în curs de dezvoltare, sunt semnificativ mai sensibili la efectele toxice ale substanțelor chimice decât adulții. Numeroase studii au susținut această descoperire. Anul trecut, Medical News Today a raportat un studiu realizat de Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi din Marea Britanie, sugerând că femeile însărcinate trebuie să fie conștiente de expunerea chimică neintenționată, deoarece ar putea afecta sănătatea bebelușului lor nenăscut. „Dar cum poate afecta expunerea la substanțe chimice dezvoltarea copilului?” „Produsele chimice dăunătoare pot fi absorbite în corpul nostru prin pielea noastră sau le putem ingera prin aer, alimente și băuturi. Agenția SUA pentru Registrul Substanțelor Toxice și al Bolilor (ATSDR) afirmă că femeile însărcinate, copiii și persoanele în vârstă sunt mai sensibile la expunerea chimică. Potrivit unui studiu din 2006 realizat de Centrul pentru Dezvoltarea Copilului de la Universitatea Harvard din Cambridge, MA, unele substanțe chimice toxice pot interfera cu funcția naturală a genelor, proteinelor și a altor molecule mici din creier.

Această interferență poate duce la apariția tulburărilor neurodezvoltării, cum ar fi autismul, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), paralizia cerebrală și dislexia. “, Lucrarea afirmă că creierul imatur este mult mai vulnerabil la expunerea la toxici decât creierul unui adult.” Creierul matur are o barieră de celule care împiedică intrarea substanțelor chimice din fluxul sanguin în țesutul cerebral. Dar fătul în curs de dezvoltare nu are această barieră de protecție, ceea ce înseamnă că este mai vulnerabil la substanțele toxice. Există o serie de substanțe chimice care au fost asociate cu tulburări ale neurodezvoltării. Acestea includ plumb, mercur, fluor, diclorodifeniltricloretan (DDT), mangan, clorpirifos (un pesticid) și tetracloretilenă (un solvent). Plumbul poate interfera cu neurotransmițători importanți din creier, inclusiv dopamină, glutamat și aceticolină, în timp ce mercurul poate perturba dezvoltarea creierului prin blocarea enzimelor care reglează funcția creierului. De asemenea, împiedică divizarea celulelor, ceea ce înseamnă că există mai puțini neuroni și celule de susținere produse în creier. Organizațiile SUA, inclusiv Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) și Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), au impus reglementări asupra substanțelor chimice care au fost legate de tulburările neurodezvoltării pentru a proteja sănătatea copiilor. Însă un studiu recent al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard din Boston, MA, afirmă că există 214 substanțe chimice care au fost legate de leziunile cerebrale umane care nu au fost reglementate. Mai mult, cercetătorii notează că din cele 80.000 de substanțe chimice utilizate pe scară largă în SUA, marea lor majoritate nu au fost testate pentru efectele lor toxice. „Din păcate, în SUA, cerințele legale pentru testarea substanțelor chimice înainte ca acestea să intre pe piață sunt aproape inexistente”, a spus autorul studiului Dr.

Phillip Landrigan, de la Departamentul de Medicină Preventivă de la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai din New York, NY. El a declarat pentru Medical News Today: „Aceste substanțe chimice sunt introduse în produse, nu sunt testate, intră în mediu și intră în oameni. Unele, sunt destul de sigură, se vor dovedi a fi benigne. Dar sunt sigur că există unele care sunt ascunse. Există unele care cauzează, probabil, un prejudiciu pe care încă nu l-am recunoscut ca fiind periculos. ””, Studiile recente s-au concentrat pe potențialul rău pe care îl pot provoca anumite substanțe chimice nereglementate. Am raportat recent asupra unor cercetări care sugerează că substanțele chimice sintetice utilizate în ambalarea alimentelor – cunoscute sub denumirea de materiale de contact cu alimentele (FCM) – se pot scurge în alimentele pe care le consumăm și pot dăuna sănătății noastre pe termen lung. “Alte cercetări au constatat că femeile însărcinate expuse la ftalați – substanțe chimice găsite în unele deodorante, loțiuni și parfumuri – pot fi la risc crescut de naștere prematură. Dar, potrivit cercetătorilor studiului, „îngrijorarea noastră foarte mare este că copiii din întreaga lume sunt expuși la substanțe chimice toxice nerecunoscute”. Ei spun că această expunere ar putea duce la o „epidemie globală de neurodezvoltare.” „Deci, ce se poate face pentru a preveni această posibilă epidemie?”. substanțele chimice indică necesitatea unei revizuiri fundamentale a politicii chimice a SUA. ” Discutând cu Medical News Today, dr. Landrigan a spus că factorii de decizie din SUA vor beneficia de adoptarea unei politici de testare chimică similară cu cea adoptată de Uniunea Europeană (UE) în 2007. Regulamentul privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice (resursa nr. disponibil mai mult la ec.europa.eu) (REACH), afirmă că responsabilitatea testării chimice ar trebui să revină industriei chimice, nu guvernului. Industria chimică din UE compilează date cu privire la riscurile potențiale ale produselor chimice comerciale și trimite aceste informații către o bază de date centrală a Agenției Europene pentru Produse Chimice din Helsinki, Finlanda. Aceste date sunt apoi revizuite și prezentate consumatorilor și profesioniștilor din domeniul mediului. “, Dr. Landrigan a spus că această politică începe să facă o diferență în ceea ce privește nivelurile de expunere chimică în UE. Dar există unele mișcări pozitive către îmbunătățirea testării chimice în SUA., EPA a anunțat recent că a acordat mai mult de 3 milioane de dolari cercetătorilor care studiază modul în care expunerea chimică poate afecta dezvoltarea creierului. “Potrivit Lek Kadeli, de la Biroul de cercetare și dezvoltare al APE:„ Prin prezicerea mai bună a substanțelor chimice care au potențialul de a influența sănătatea și dezvoltarea umană, aceste subvenții nu numai că avansați știința necesară pentru îmbunătățirea siguranței chimice, dar protejați bunăstarea și viitorul copiilor din această națiune. ” “, Dr. Landrigan a spus că astfel de cercetări sunt foarte valoroase pentru viitorul testării chimice.” „Este întotdeauna nevoie de mai multe cercetări.

Pentru a efectua teste chimice, trebuie să știți ce căutați și cercetarea ne spune ce trebuie să căutăm ”, a explicat el. “, Dr. Landrigan crede că conștientizarea modului în care expunerea chimică are impact asupra dezvoltării creierului s-a îmbunătățit în lumea medicală în ultimii 10-15 ani.” „Cred că acum 10 sau 15 ani, nu a fost apreciat pe scară largă cât de vulnerabilă este o fătul este în uter. Creierul și alte sisteme de organe trec încă prin cele mai rapide și complexe schimbări ale dezvoltării lor ”, ne-a spus el. Cu toate acestea, el a menționat că conștientizarea în cadrul publicului larg este un domeniu care are nevoie de mai multă atenție, iar profesioniștii din domeniul sănătății pot juca un rol foarte important în creșterea gradului de conștientizare în rândul populațiilor vulnerabile la expunerea la substanțe chimice. „, A spus el,„ „Cele trei grupuri de medici care trebuie să fie conștienți de aceste probleme sunt persoanele care sunt OB / GYN (obstetricieni / ginecologi), pediatrii și medicii de familie – care văd atât femei însărcinate, cât și copii mici. Majoritatea medicilor sfătuiesc acum femeile să nu bea alcool în timpul sarcinii, să nu fumeze și să se asigure că primesc suficient acid folic în dieta lor. Acum trebuie să adauge avertismente de mediu. ” Potrivit ATSDR, există o serie de modalități prin care indivizii vulnerabili își pot reduce riscul de expunere chimică. Femeilor gravide li se recomandă să evite vopsirea, deoarece vopseaua conține o varietate de substanțe chimice care pot fi absorbite prin piele. “, Dr. Landrigan ne-a spus că atât femeile, cât și copiii ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de mutarea în proprietăți mai vechi care pot fi decorate cu vopsea de plumb.” „Avem o mare problemă în SUA cu vopseaua de plumb, așa că aș sfătui oamenii să fii foarte atent dacă se mută într-o casă sau un apartament care a fost construit înainte de mijlocul anilor ’70.

Ar trebui să fie testat pentru vopsea cu plumb. ” Utilizarea pesticidelor trebuie evitată și în timpul sarcinii. La grădinărit, femeilor însărcinate li se recomandă să poarte mănuși pentru a evita contactul potențial cu pesticidele. “, Dr. Landrigan a menționat că femeile ar trebui să ia în considerare și dieta lor atunci când vine vorba de expunerea la substanțe chimice în timpul sarcinii.” Deși este important ca femeile însărcinate să includă pești în dieta lor, unii pești pot conține niveluri ridicate de substanțe chimice. Dr. Landrigan a explicat: „Este foarte important ca femeile însărcinate să mănânce pește, deoarece acizii grași omega-3 din pește sunt foarte buni pentru dezvoltarea creierului sugarului. Acestea fiind spuse, femeile trebuie să știe că nu toți peștii sunt egali. Unele au niveluri mai ridicate de PCP (pentaclorofenol) și mercur, în timp ce altele nu. ” Statul ATSDR afirmă că peștii cu conținut scăzut de mercur includ creveți, păstrăvi, crabi, calamari și somon sălbatic din Alaska. În plus, dr. Landrigan a spus că femeile însărcinate ar trebui să mănânce alimente organice atunci când își permit să facă acest lucru. „Studiile foarte mari au arătat că persoanele care consumă alimente organice au niveluri de pesticide cu 90% mai mici în corpul lor decât persoanele care consumă alimente normale tratate cu pesticide”, a adăugat el. Aceste sfaturi pot ajuta la reducerea expunerii la substanțe chimice. Cu toate acestea, având în vedere numărul de produse de zi cu zi în care se află aceste substanțe, poate fi imposibil să se elimine complet expunerea la toxine potențial dăunătoare. Dar, prin finanțarea de către EPA a mai multor cercetări asupra modului în care aceste substanțe chimice influențează dezvoltarea creierului, schimbările aduse politicii chimice din SUA ar putea fi chiar la colț. “, Așa cum au afirmat anterior Dr. Landrigan și colegii săi,” „Crearea unei noi politici chimice care să protejeze în mod explicit sănătatea ar putea preveni bolile și disfuncțiile în copilărie și pe toată durata vieții, reduce costurile de sănătate și educație, crește productivitatea națională și promovează o sănătate mai bună și bunăstare pentru toți americanii “., ATSDR a publicat informații despre cum să reducă expunerea la substanțe chimice.” Noi cercetări – publicate în Neurology, revista medicală a Academiei Americane de Neurologie – sugerează că persoanele care au proteine ​​în urina ar putea avea șanse mai mari de a dezvolta probleme cu memoria și de a gândi în jos, și poate chiar să dezvolte demență.

Cercetătorii au căutat prin toate publicațiile disponibile axate pe probleme renale și dezvoltarea tulburărilor cognitive sau a demenței, pentru a rezuma cele mai bune dovezi disponibile și a conecta punctele dintre cele două condiții. Proteinele din urină sunt un semn al problemelor renale, care au fost considerate un posibil factor de risc pentru afectarea cognitivă și demența în mai multe studii. Creierul și rinichii sunt ambele organe capăt și au caracteristici structurale și mecanice similare, ceea ce le face susceptibile la leziuni vasculare.